Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 fietsbanden in 🏬 8 webshops

Buitenbanden

Met de juiste buitenband kunt u te allen tijde rekenen op voldoende grip. In combinatie met een bijpassende binnenband worden fietstochten eveneens zeer comfortabel. Op fietsband-expert vindt u fietsbanden voor alle soorten fietsen: onder andere voor de stadsfiets, de racefiets en voor de mountainbike. Met behulp van de filters zult u ongetwijfeld voor uw fiets de geschikt band vinden.

Populairste fiets buitenbanden op Bol.com

De buitenband

Een buitenband bestaat uit drie basiselementen: het karkas, de hielkern en het rubber loopvlak, met eventueel een anti-leklaag. De hiel van de band bepaalt de banddiameter en zorgt voor een juiste en veilige aansluiting op de velg. Bij vouwbanden wordt een hiel van aramidevezels gebruikt in plaats van staaldraad. Het karkas is het β€˜geraamte’ van de band. Aan beide zijden is het weefsel voorzien van een laag rubber en in een hoek van 45 graden gesneden. Deze hoek, gericht naar de looprichting, zorgt voor de stabiliteit van de band. Meestal is het karkas gemaakt van nylon. Een dichter geweven karkas is sterker (zie EPI, geweven karkasdichtheid).

Alle soorten en maten

Bij fietsband-expert bent u aan het juiste adres voor buitenbanden in alle soorten en maten. Wij hebben racefietsbuitenbanden, MTB buitenbanden, maar ook banden voor kinderfietsen of banden met spikes voor winterse omstandigheden. Onze MTB banden en racefietsbanden zijn verkrijgbaar in alle soorten ETRTO-maten, kleuren en met verschillende soorten anti-lekbescherming. Op zoek naar een specifieke Schwalbe band, een Vredestein racefietsband of een Cordo band? Gebruik de filters aan de rechterzijde om de fietsband te vinden die voldoet aan uw wensen.

Fietsband Expert
Logo