Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 fietsbanden in 🏬 8 webshops

Mtb banden

Om de ruige mountainbiker of ATB-rijder te bedienen zijn er speciale mountainbike-banden ontwikkeld. MTB-banden zijn over het algemeen van steviger en dikker rubber gemaakt dan reguliere fietsbanden. Zo bent u beter beschermd tegen lekrijden, ook op oneffen terrein. Voor betere grip wordt bij mountainbike-banden en ATB-banden daarnaast extra aandacht besteed aan het profiel van de band.

Beste mountainbike banden op Bol.com

Zo min mogelijk rolweerstand

Hoe dieper het profiel, hoe beter de grip. Uiteraard proberen alle fabrikanten dit voordeel gepaard te laten gaan met zo weinig mogelijk rolweerstand. Op fietsband-expert vindt u alle soorten buitenband voor de MTB, variΓ«rend in maat, kleur, en type anti-lekbescherming. Bij ons kunt u terecht voor buitenbanden van gevestigde namen als Schwalbe, Cordo, Continental of Maxxis. Met de menufilters aan de linkerkant vindt u binnen no-time de buitenband die past bij uw wensen.

Tubeless?

In sommige gevallen is het raadzaam om een tubeless band aan te schaffen. Een tubeless band is zo ontworpen dat hij zonder binnenband gebruikt kan worden, omdat de band en de velg zodanig zijn geconstrueerd dat ze elkaar afsluiten. Het idee is afkomstig uit de mountainbikewereld, waar bij de β€˜downhill-discipline’ de binnenband vaak klem kwam te zitten tussen de velg en de buitenband. Om zo’n β€˜snakebite-lek’ te voorkomen is de tubeless band ontwikkeld.

Tubeless-systeem biedt uitkomst

Op oneffen terrein biedt een tubeless-systeem veel voordeel. Tubeless-banden kunnen met een lagere bandenspanning worden bereden en bieden zo een lagere rolweerstand en een goede grip op het terrein. Op een egale weg is een hogere bandenspanning voordeliger en zijn tubeless banden ongeschikt: het huidige systeem, zoals bij de MTB wordt gebruikt, is niet geschikt voor hoge druk. Bij een bandenspanning van hoger dan 4 bar zou de band van de velg kunnen afspringen. Daarnaast is de montage van tubeless banden iets minder eenvoudig dan de montage van traditionele banden.

Fietsband Expert
Logo