Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 fietsbanden in 🏬 8 webshops

Racefietsbanden

Bent u op zoek naar een geschikte band voor de racefiets? Met merken als Schwalbe, Vredestein, Continental, Cordo en CST bieden wij een breed assortiment aan racefiets-banden. Bent u op zoek naar buitenband met een specifieke kleur of ETRTO-maat? Wilt u een tubeless band, een draadband of juist een opvouwbaar exemplaar? De filters aan de linkerzijde helpen u een handje.

Populaire racefietsbanden kopen op Bol.com

Snelheid

Bij het uitkiezen van een buitenband voor uw racefiets is het belangrijk om op bepaalde eigenschappen te letten. Vanzelfsprekend wilt u, vooral op de racefiets, zo veel mogelijk snelheid kunnen maken. De snelheid van een fietsband is van verschillende factoren afhankelijk. Over het algemeen geldt: hoe minder rolweerstand, hoe meer snelheid. Een lichte, profielloze band is dus sneller dan een zware band met profiel.

Protectie en duurzaamheid

Ook is de protectie van groot belang. Niets is vervelender dan een lekke band. Om uw band te beschermen tegen lekrijden zijn de meest geavanceerde technieken ontwikkeld. Producenten doen hun best om de anti-leklagen zo licht mogelijk te maken, waardoor u zo weinig mogelijk rolweerstand voelt en nauwelijks aan snelheid inboet. Daarnaast is de rubberkwaliteit een bepalende factor. Hoe hoogwaardiger de kwaliteit van het rubber, hoe langer de band meegaat. Een duurzame band zit vaak in een hogere prijscategorie, maar gaat gegarandeerd langer mee waardoor u minder vaak een nieuwe band hoeft aan te schaffen. Voor iedere fietser is het daarom raadzaam een duurzame band aan te schaffen en op lange termijn de voordelen te ondervinden.

Fietsband Expert
Logo